OM

MEG

Jeg heter Sondre Emil Haugen Wikum, født i 1993 og oppvokst på Askøy like utenfor Bergen.

 

Jeg er lidenskapelig opptatt av mat og matlaging, og ser på det som kunst.

 

Jeg vil si jeg var veldig tidlig med å prøve meg frem på kjøkkenet. Allerede som fire-fem åring begynte jeg, da med enkle ting som bakverk og slikt.

 

Som 15 åring startet jeg min egen lokale kaffebar, Bringebærhagen Kaffebar. Det ble umiddelbart et populært møtested for venner, familie og kjente. Her har jeg lært mye om det å drive bedrift.

Når det er litt tid til overs liker jeg meg godt under vann, på jakt etter havets delikatesser.

 

Som 14 åring gikk jeg inn på kjøkkenet til Clarion Hotel Admiral i Bergen, dro i forstykket til kjøkkensjefen og sa jeg ville lære mer om mat. Her jobbet jeg i halvannet år, i ferier og sporadiske vakter, før jeg satte kursen videre. Etter dette har jeg fått prøvd meg på Bølgen & Moi, Enhjørningen, To Kokker, Lucullus, Finnegaardsstuene, Tango Bar & Kjøkken og Strand Restaurant i Oslo.

 

 

ERFARINGER

Restaurant og matfag ved Sotra VGS.

Kokkelærling Matgal - catering - kafe - kokk hjem

Fagprøve kokk - Mai 2013 Meget godt bestått

Startet mitt firma, Wikum Food & Beverage når jeg fylte 18 år, som jeg har drevet ved siden av læretid og andre jobber.

 

Jeg har hatt mange oppdrag, som blant annet konfirmasjoner, bryllup og andre store merkedager, med varierte menyer fra 20 til 120 gjester

Høsten -2013 hadde jeg et tre måneders langt studieopphold på Restaurant Geranium i København hos Rasmus Kofoed, eneste kokken i verden som har vunnet bronse, sølv og gull i Bocuse d'Or, det uoffisielle verdensmesterskapet for kokker som arrangeres i Lyon annen hvert år, etter mange innledende konkurranser.

Våren 2014 begynte jeg som Sous Chef hos Hanne på Høyden i Bergen. I september tok jeg over jeg jobben som Kjøkkensjef.

 

Mitt lille røykeri, Askøy Mikrorøykeri ble startet i årsskifte 2014/2015

I Mai -15 begynte jeg som kjøkkensjef på et lite hotell like utenfor Stavanger.

 

I februar 2016 startet jeg og Ane ÆRA Kafé & Fetevare i Verkstedet Senter i Kleppestø, Askøy.

T: 483 00 448

E: info@wfb.no

N: www.wfb.no

Wikum Food & Beverage

Orrhaugvegen 25

5310 Hauglandshella